Hyppää pääsisältöön

Talousneuvonta

Tältä sivulta löydät tietoa toimeentuloasi turvaavista rahallisista etuuksista ja talouteen liittyvistä palveluista. Saat myös tietoa omiin raha-asioihin ja taloudenhallintaan.

Apua ja tukea voit saada talous- ja velkaneuvonnasta, OmaKS:n sosiaaliohjaajalta, kuntasi sosiaalipalveluista, Kelasta tai esimerkiksi diakoniatyöstä tai Takuusäätiöstä. Tältä sivulta löydät linkkejä sekä opastusta näiden tahojen palveluihin.

Raha-asioita ei kannata jäädä murehtimaan yksin, apua on saatavissa!

Talous- ja velkaneuvonta: oikeus.fi -sivun palvelut

Talous- ja velkaneuvontaa saat valtion oikeusaputoimistoista. Neuvonta on maksutonta.

Talous- ja velkaneuvojat auttavat sinua, kun olet huolissasi omasta taloudesta. Saat neuvoja kaikenlaisiin arjen talousasioihin, kuten rahankäytön suunnitteluun ja budjetissa pysymiseen.

Voit ottaa talous- ja velkaneuvontaan yhteyttä, vaikka sinulla ei olisi velkaa tai sitä on vähän.

Oikeus.fi -sivustolta löydät neuvonnan lisäksi myös muita palveluita.

Talous haltuun -osiosta löydät opastusta hyvän taloudenhallinnan perusteisiin.

Sivuilta löydät myös apua talousvaikeuksiin -sivun, josta löydät tukea, jos rahat eivät riitä tai tarvitset neuvottelutukea velkojan kanssa. Oikeus.fi -sivulta löydät linkkejä sisältävän laajan tutustu myös -osion.

Talousneuvolat

Usea keskisuomalainen kunta tarjoaa tällä hetkellä talousneuvolan palveluita.

Ta­lous­neu­vo­las­sa an­ne­taan kan­sa­lai­sil­le ma­ta­lan kyn­nyk­sen mo­niam­ma­til­lis­ta ta­lous­neu­von­taa il­man ajan­va­raus­ta. Asiak­kaan pal­ve­lu Ta­lous­neu­vo­las­sa on ano­nyy­miä.

Talousneuvolassa on mukana eri paikkakunnilla eri tahoja, mutta pääsääntöisesti paikalla ovat talous- ja velkaneuvonnan, sosiaalitoimen ja ulosoton asiantuntijat. Tarvittaessa talousneuvolasta voidaan ottaa yhteyttä myös Kelaan.

Keski-Suomen kuntien talousneuvolat:

Sosiaaliturva ja sosiaaliohjaus

Sosiaaliturvan etuudet löydät Kelan sivulta.

OmaKS:n sosiaaliohjaajan kanssa voit keskustella suurista tai pienistä talouteen, etuuksiin tai sosiaalipalveluihin liittyvistä murheista ja kysymyksistä. Palvelu on maksutonta.

Sosiaaliohjaajan löydät oikean alanurkan chat-upotteesta arkisin kello 8-16. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön tai varata ajan videovastaanotolle.

Tutustuthan myös oman kuntasi sosiaalipalveluihin.

Muuta apua ja tukea

Testejä ja talouspelejä

Taloustesteillä voit selvittää rahankäyttöäsi tai taloudenpitoasi, talouspelit auttavat hahmottamaan talousasioita konkretian kautta