Hyppää pääsisältöön

Elämäntapaohjaus

Elämäntapaohjaus on tarkoitettu henkilöille, joilla on esimerkiksi ylipainoon ja elämäntapoihin liittyviä muutostarpeita, riski sairastua valtimotautiin kuten diabetekseen tai verenpainetautiin.

Omaks:n elämäntapaohjaajana toimii sairaanhoitaja (YAMK). Elämäntapaohjaajan vastaanotolta saat tukea esimerkiksi elämäntapamuutoksessa, diabeteksen ennaltaehkäisyssä ja painonhallinnassa.

Miten?

Elämäntapaohjaajan videovastaanotolle voit varata ajan suoraan hyvis.fi -ajanvarauspalvelusta, samaan tapaan kuin aika varataan OmaKS:n sairaanhoitajalle tai sosiaaliohjaajalle. Katso ohjeet ajanvarauksesta ja varatulle ajalle siirtymisestä tältä sivulta.

Varattuasi ajan voit halutessasi täyttää vielä Omaolon sähköisen terveystarkastuksen. Tällöin elämäntapaohjaaja pureutuu vastaanotolla kanssasi yhdessä terveystarkastuksen tuloksia läpi sieltä löytyneisiin keskustelunaiheisiin. Pakollista terveystarkastuksen täyttäminen ei kuitenkaan ole: voit tulla videovastaanotolle myös matalalla kynnyksellä keskustelemaan elämäntavoistasi ja kartoittamaan tarvetta muutokseen.

Milloin?

Elämäntapaohjaus on tarkoitettu Jyväskylän, Hankasalmen, Uuraisten, Keuruun, Multian ja Petäjäveden asukkaille, joilla on esimerkiksi ylipainoon ja elämäntapoihin liittyviä muutostarpeita, riski sairastua valtimotautiin kuten diabetekseen tai verenpainetautiin.

Tärkeintä on kuitenkin oma halu tehdä elämäntapoihin muutoksia.

Elämäntapaohjaajan vastaanotolla saat tietoa, tukea ja ohjausta terveellisten elämäntapojen toteuttamiseen. Kanssasi tehdään yksilöllinen suunnitelma elämäntapojesi parantamiseksi.

Kenelle?

Kaikille keskisuomalaisille, pois lukien Jämsän, Kinnulan sekä ulkoistettujen terveysasemien asiakkaat.